Mäyräkoiria on olemassa yhteensä yhdeksän eri rotua: kolme karvanlaatua, joista jokaisesta kolme kokoa. Kaikkien muunnosten sukujuuret ovat samat. Mäyräkoirat voidaan varmuudella jäljittää 1500-luvulle, jolloin Jacques du Fouilloux eritteli teoksessaan La Veneri kaksi mäyräkoiratyyppiä. Rotumääritelmä luotiin ja hyväksyttiin 1879 Saksassa; Suomen Kennelklubin rotukirjaan ne merkittiin 1890-luvulla.

Mäyräkoiran kokoa mitataan Suomessa rinnanympäryksen mukaan. Normaalikokoisen mäyräkoiran rinnanympärys on yli 35cm, kääpiömäyräkoiran 30-35cm ja kaniinimäyräkoiran alle 30cm. Normaalikokoisen mäyräkoiran ei tulisi painaa yli 9 kiloa. Karkeakarvainen turkki muodostuu karkeasta peitinkarvasta ja lyhyemmästä pohjavillasta. Lyhytkarvainen turkki on tiheä ja kiiltävä, pitkäkarvainen taas pitkä, kiiltävä ja silkkinen. Värityksiä ovat riistanvärinen, punainenriista, raidallinen, laikullinen, punainen, musta punaisin merkein tai ruskea keltaisin merkein.


Mäyräkoiramme ovat kotioloissa kasvaineita, avoimia, hyvä nenäisiä ja itsenäisiä työssään. pyrimme kasvatuksessamme pitämään yllä mäyräkoirien työskentelykykyä sekä rodulle ominaista ulkonäköä. Mäyräkoira on ns. metsästysrotu ja vaikka vanhempia ei käytettäisi metsästykseen, saattaa niiden jälkeläinen silti syttyä riistalle. Meillä kotona pennut tottuvat mm. lapsiin, toisiin koiriin, kissoihin ja normaaleihin kodin ääniin.


https://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php/terveys/mayrakoirien-sairauksia

Paha Karman kennel
Kaikki oikeudet pidätetään 2023
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!