LUE ENSIN!


No se käyttölinjainen saksanpaimenkoira. Ensinnäkin; mieti vielä kerran. Entä jos koira onkin vaikea yksilö? Yhteinen sävel ei tahdo löytyä ja koira keksii ja tekee kaiken mahdottoman. Treeninkentällä sillä ei ole sinulle korvia ja lenkillä se haukkuu kaikki tutut ja tuntemattomat. Jos vastaus on vieläkin kyllä, niin onneksi olkoon, mikään ei ole niin rakas, kuin se pentele joka tulee viemään tästä eteenpäin kaiken aikasi.

Pennun ostaminen on iso asia ja koiran hankkimiseen ei pitäisi suhtautua liian kevyesti. Saksanpaimenkoira on monipuolinen, suhteellisen helposti ohjattava rotu, mutta sen joskus hyvinkin voimakkaat viettialueet saattavat vaikuttaa negatiivisesti sen koulutettavuuteen.

Kun pentu saapuu kotiin, aloita sen kanssa heti sosiaalistaminen ja yksinolon harjoittelu ja oikeastaan kaikki, mitä haluat pentusi osaavan aikuisena. Pennuilla on kehityksen mukainen herkkyyskausi menossa, jolloin ne oppivat ja tottuvat uusiin asioihin poikkeuksellisen herkästi. Tämä herkkyyskausi kestää 16viikon ikäiseksi saakka. Herkkyyskausi ei lopu niin kuin seinään, vaan hiipuu pikku hiljaa pois. Tämän jälkeen kaikkia hankittuja taitoja täytyy ylläpitää sekä pentua viedä koko ajan uusiin tilanteisiin, pennun täytyy saada tuntea kaikenlaisia tunteita ja sen pitää oppia käsittelemään omia tunteita. Koiran täytyy saada oppia käsittelemään myös stressiä, jotta koira selviytyy tässä yhteiskunnassa ja oppii elämään rennosti ihmisten kanssa. Kun koira osaa käsitellä stressitilanteet, niiden vaikutus häviää nopeasti ja koira kykenee rentoutumaan nopeasti, se ei menetä toiminta kykyänsä tai jää tiloihin.


Vaikka et tulisi koskaan kisaamaan koirasi kanssa, sen yhteiskunta kelpoinen kouluttaminen pitää toteuttaa. Se on raakaa kouluttamista ja koiran jatkuvaa altistamista uusille tilanteille. 


Paha Karman kennel
Kaikki oikeudet pidätetään 2023
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!